Tips til UWC-søkere

Nå nærmer søknadsfristen seg med stormskritt, og om du minner det minste om meg, så bør du kanskje begynne å skrive den snart.

Ettersom omstendighetene rundt søknadsprosessen kan være både skremmende, nervepirrende, stressende, og ikke minst – forvirrende, har jeg snekret sammen en liten sjekkliste til dere. NB: den er basert på ting jeg satt pris på å høre da jeg selv skrev søknaden min, men  er på ingen måte en oppskrift på suksess.

DEL EN: den skriftlige søknaden

 1. Start i god tid.
  Kanskje litt seint å si det nå, en måned før fristen, men å ha god tid er essensielt når du skriver en søknad. Det handler ikke om at det tar lang tid å skrive et essay eller svare på spørsmål, for det gjør det ikke. Men personlig har jeg erfaring med at den store sinken med tanke på tid er læreruttalelser. Det er med referanser som med tentamen, det kommer til å ta et halvt år før læreren din gidder å koke sammen noe – så mas på dem. Det jeg prøver å si her er at det er godt å ha feilmargin. 
 2. Vær ærlig, vær deg selv
  Jeg vet hva du tenker – klisjé. Og vet du hva? Jeg er enig. Men det er en sykt viktig klisjé. Du søker som deg, ikke som noen andre – ikke som en glattpolert PR-versjon av deg selv, heller. Det er viktig å ha det i bakhodet når du skriver – kan du stå for det som står i søknaden? Dersom du kommer til intervju, vil spørsmålene i stor grad være basert rundt deg som person. 
 3. Hva kan jeg gjøre for UWC, og hva kan UWC gjøre for meg?
 4. Ikke skriv lister.
  Ingenting er tørrere å pløye gjennom enn 700 ord med “Jeg gjorde dette og dette og dette.” I stedet på å fokusere på alt du har gjort, prøv å fokuser på hva disse tingene har gjort med deg. Reflekter på hvordan disse opplevelsene har formet deg som person. For eksempel, i stedet for å kun si at du er engasjert i fotball, kan du snakke om hva fotball har lært deg om lagspill, samhold og støtte. 
 5. Spør om hjelp!

Nå må jeg virkelig starte å skrive Global Politics-essayet mitt, så jeg kutter det av her for denne gang.

Lykke til, og så håper jeg ser noen av dere på AC (og i Gwynedd) neste år

Sláinte!
Helene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s